Porosenko ígéretet tett a kisebbségi jogok tiszteletben tartására a nyelvtörvény elfogadása után

Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök a nyelvtörvény parlamenti elfogadása után csütörtökön köszönetet mondott Ukrajna oroszajkú állampolgárainak, amiért megértéssel állnak hozzá az ukrán nyelv támogatásának szükségességéhez, és ígéretet tett arra, hogy tiszteletben fogják tartani azoknak az embereknek a jogait, akik oroszul vagy más nyelven beszélnek.

DÖNTS A JÖVŐDRŐL! – Az Európai Parlament egy hónappal a választások előtt rövidfilmet mutat be

Egy hónappal a május 23-26-i európai választások előtt az Európai Parlament bemutatja a választási részvételre sarkalló Dönts a jövődről! című filmet. A rövidfilm a közelgő európai választásokon való részvételre buzdít, miközben a néző figyelmét a választás következményei által leginkább érintettekre: a következő generációra irányítja. A Frédéric Planchon rendezte film az újszülött világrajövetelének magával ragadó, gyönyörű […]

Elfogadták a magyarokat is sújtó ukrán nyelvtörvényt, a képviselők állva tapsoltak

Az ukrán parlament elfogadta csütörtökön a nyelvtörvényként emlegetett törvényjavaslatot, amely ellen a közelmúltban hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát.