Gombos Edina

Gombos Edina az amerikai egészségügyről: “Nincs várólista és a hálapénz adása is ismeretlen fogalom”

Bulvár

Gerincproblémái miatt Gombos Edinának meg kellett látogatnia az orvosát az Egyesült Államokban, ahol már évek óta él a családjával.

Ennek kapcsán készített egy videót a tengerentúli egészségügy helyzetéről is, megmutatta, ott hogy mennek a dolgok.

Elmondása szerint mindössze 27 percet töltött a háziorvosnál. Két injekciót kapott, az orvos pedig elektronikus formában írt fel neki gyógyszereket, melyeket kizárólag a kiválasztott gyógyszertárban lehet kiváltani – írja a Blikk. A vizsgálatokat a biztosítója fizeti, emellett azonban önrészt is kellett fizetnie, ami 20 dollárjába, nagyjából 7000 forintjába került.

Erre akkor van szükség, ha valakinek a munkáltatója nem biztosít teljes körű ellátásra szóló biztosítást, vagy magánemberként nem olyat köt. Minél szélesebb körű ellátást szeretnénk, annál drágább biztosítással kell, hogy rendelkezzünk, a biztosítótársaságok különböző ellátási csomagokat kínálnak. Ha valakinek azonban nincs biztosítása, az jelentős költségekkel szembesülhet, ha orvoshoz fordul, de a sürgősségi ellátás kötelező, ott mindenkit ellátnak.

A 65 év felettieknek, a hadsereg tagjainak, a veteránoknak és a fogyatékkal élőknek nem kell fizetniük az orvosnál, de van egy olyan állami program is Amerikában, ami a szociálisan hátrányos helyzetűeknek nyújt egészségbiztosítást.

Az biztos, hogy az ellátásra nem lehet panasz, mert magas szintű. Az ellátóhelyek jól felszereltek, patika tisztaságúak. Nincs várólista és a hálapénz adása is ismeretlen fogalom

– írta Instagram-oldalán megosztott videójához az egykori műsorvezető.