Bővülő nemzetközi kapcsolatok

Egyetem

Közös képzésről kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem és a kazanyi Institute of Economics, Management and Law.

A megállapodást ma írta alá Bartha Elek a debreceni és Liliya Vladimirovna Vorontsova a kazanyi egyetem rektorhelyettese.

A szerződésnek köszönhetően a két intézmény kettős diplomát adó pszichológiai alapképzést indít. Az első vendéghallgatók februárban érkeznek Debrecenbe.

A képzésen túl a keretszerződésnek – amelyet június 26-i ülésén fogadott el az egyetem Szenátusa – része a tudományos együttműködés, a közös kutatások indítása, hallgatói és oktatói csereprogram, valamint a kulturális kapcsolatok ápolása is.

– A most aláírt megállapodás beillik az egyetem külső kapcsolatok terén fenntartott rendszerébe, bővíti a képzési profilt és tovább növeli az intézményben tanuló 4 ezer külföldi hallgató létszámát – mondta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

– Februárban 40 vendéghallgató kezdi meg nálunk első szemeszterét, majd a második félév végén szakdolgozatot készítenek, államvizsgát tesznek. Tanulmányaikat a kazanyi egyetemen fejezik be, és végül mindkét intézmény diplomáját megkapják – tudta meg az unideb.hu portál Münnich Ákostól, a Szociál- és Munkapszichológiai Tanszék intézetigazgatójától.

– A kazanyi egyetem a debrecenihez hasonló szellemiséget képvisel, bár történetünk mindössze két évtizedre tekint vissza, szemben a Debreceni Egyetem 100 évével. Örömteli, hogy a szerződést mindkét intézmény jubileumának évében sikerült megkötni – hangsúlyozta Liliya Vladimirovna Vorontsova. A rektorhelyettes hozzátette: a jövőben a menedzsment és a közgazdaság területén szeretnék bővíteni az együttműködést.. Ennek előkészítése már a mostani látogatáson megkezdődött.