Szelet a vitorlába!

Egyetem

Pályaválasztási kiállítással várja a diákokat, szülőket, tanárokat a Lovardában a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A 2001 óta országszerte rendszeresen megrendezett kiállítások célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal megismertessék a különböző szakmákat, tájékoztassák őket az adott megye munkaerő-piaci szakmai szükségleteiről, képet adjanak a közép- és felsőfokú oktatási intézményeiről, valamint az iskolarendszeren kívüli képzésekről. A Debreceni Egyetem önálló standjával évek óta állandó résztvevője a hajdú-bihar megyei programoknak.

Szeptember 30. és október 1-között mintegy 80 kiállító, köztük a Debreceni Egyetem Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja Hallgatói Karrierközpontja is bemutatkozik a Lovardában. Bár a célközönség elsősorban az általános iskolai végzős diákjai, nem lehet elég korán elkezdeni felkelteni az érdeklődést a fiatalokban az egyetemi képzések iránt – vélik a központ munkatársai.

A programot panelbeszélgetés színesíti a duális szakképzésről, a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatáról, emellett szeptember 30-án 14 órától munkáltatói fórumot is rendeznek, amelynek központi témája a munkaerő-piaci helyzet, valamint a társadalmi felelősségvállalás.

unideb.hu