Fejlődőképes a debreceni jogászképzés

Egyetem

A Debreceni Ítélőtáblán tartotta ülését október 2-án, pénteken az Állam- és Jogtudományi Kar Társadalmi Tanácsa.

– Sikeres volt a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Társadalmi Tanácsának tavalyi találkozóján felvetett agrárjogi oktatás – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Balla Lajos, a tanács elnöke az ülést. Nagy János professzor hangsúlyozta: az órákat nyílt előadásként hirdették meg, melyeken kétszer annyi hallgató vett részt, mint amennyire számítottak.

A jogi kar Társadalmi Tanácsának ülésén az egyetemi és kari vezetők értékelték az elmúlt évet, melyekből kiderült, hogy az Állam- és Jogtudományi Kar stabil és értékteremtő jogi képzőhelye az országnak, amely képes a megújulásra.

Jávor András rektorhelyettes kiemelte: a Debreceni Egyetemen 8107 elsőéves kezdte meg az új tanévben tanulmányait.

– Az egyetem idén az egészségipart jelölte ki fókuszterületeként, ami az egyetem minden kara számára komoly együttműködési lehetőségeket biztosít – tette hozzá Jávor András.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán 484 hallgatót vettek fel idén a képzésekre, s most diplomáztak először az Európai és Nemzetközi Üzleti Jog LL.M, angol nyelvű képzés hallgatói.

– Kihelyezett formában Kolozsváron is elindítjuk most októberben ezt a posztgraduális képzést húsz hallgatóval – tájékoztatott Szabadfalvi József dékán.

A tanácskozáson a szakemberek megvitatták az oktatási kormányzat államtudományi szak létrehozására indított javaslatát.

unideb.hu