Arany diplomás a Greentett

Egyetem

Arany Diplomát szerzett a Kodály Zoltán VII. Magyar Kórusversenyen a Debreceni Egyetem Greentett Énekegyüttese.

A rangos eseményen, a Budapesten november 15-én rendezett Kodály Zoltán VII. Magyar Kórusversenyen vett részt a Debreceni Egyetem jelenlegi és korábbi hallgatóiból álló Greentett Énekegyüttes, amely Arany Diplomát nyert a legnépesebb kategóriában.

Az együttes tagjai: Szilágyi Boglárka, Iván Berta, Bartók Sára, Szűcs Léna, Porcsalmy Balázs, Bánszky János, Mike Ádám és Náray Máté.

Ugyanezen a versenyen Sándor Bence, a Zeneművészeti Kar Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés Tanszék tanársegéde a váci Vox Humana Énekkarral ugyancsak Arany Diplomát vehetett át, amellyel együtt jár a Nagydíjas Versenyen történő részvétel lehetősége is.

– A nagyértékű szakmai elismerések mind a hallgatók, mind az oktatóink esetében igen fontosak, hiszen egyéni tehetségük elismerését jelentik, de a debreceni zenei felsőoktatás minősége is múlik azon, hogy ezek az eredmények folyamatosan létrejöjjenek és jelezzék a külvilág felé az itt folyó oktatás magas színvonalát – mondta az unideb.hu portálnak Duffek Mihály, a Zeneművészeti Kar dékánja.