Bajnokait ünnepli az egyetem

Egyetem Sport

A DASE és a DEAC ll is lejátszotta szezonzáró mérkőzését a másodosztályú labdarúgó bajnokságban, bajnoki címmel és egy 4. hellyel zártak.

A megye II északi csoportjának bajnokcsapata a Csontos Ferenc SE Fülöp alakulatát fogadta az utolsó játéknapon. Hiányzott az egyetemi alakulatból a védelem két alappillére, Molnár Bálint és Lengyel István, valamint Dér István és Takács Tamás sem állt Pöszmet Tibor rendelkezésére, így kissé szokatlan összeállításban állt ki csapatunk.

Bár az ellenfél hamar vezetést szerzett, a DASE ritmust váltott, és egy kiharcolt büntetővel Kovács Miklós egyenlített a 22. percben. Ezt követően próbáltak még magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a debreceni egyetemisták, ami a félidő végét jelző sípszó előtt egy perccel meghozta az eredményt. Varga Viktor szabadrúgására Fodor János érkezett jó ütemben, és csúsztatott a hálóba.

A második félidő 73. percében a csereként beállt Hegyesi Péter villant egyet, és egy nagyszerű szólót követően kétgólosra növelte az előnyt. A harmadik találat után szemmel láthatóan összetört lelkileg a vendég gárda, amit újabb góllal büntett a DASE. A 83. percben egy akció végén a másik csereember, Mikhárdi Sándor készített le a középen érkező Kovács Miklósnak, aki állítgatás nélkül 18 méterről belsőzött a kapu jobb alsó sarkába. A kegyelemdöfést is Kovács Miklós vitte be, a 86. minutumban Varga Viktor jobb oldalról érkezett passzát egy átvétel után közelről helyezte a hálóba.

DASE – CSFSE Fülöp 5-1

DASE: Matkó- Szvára, Dobos, Rácz (’63 Hegyesi), Csiszár- Fodor (’56 Tóth F.), Büdi (’80 Mikhárdi), Tornyai, Varga V., Pázmándi- Kovács

Maradt a negyedik helyen a DEAC ll

A labdarúgó megyei másodosztály déli csoportjának utolsó fordulójában Nagyrábéra utazott Katona László csapata. Azt már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy az eredménytől függetlenül negyedik helyen zárják a szezont a debreceni egyetemisták. Végig ők futballoztak mezőnyfölényben, ám ennek ellenére a házigazdák szerezték meg a vezetést a 26. percben Faragó Lajos révén, majd még ugyanebben a játékrészben Nagy Sándor is kihasznált egy védelmi megingást, így egészen korán, a 37. minutumban 2-0-ra módosította az eredményt, ami maradt is a végső sípszóig.

Nagyrábé PSK – DEAC II 2-0

DEAC II: Fejér- Nagy (’35 Róka), Demján, Nyeste, Soltész- Bíró (’46 ifj. Katona), Magi (’62 Szőke), Dede, Csörgő- Katona Z., Lévai (’55 Köstner)

unideb.hu