Test and Rest

Egyetem
A Debreceni Egyetem Informatikai Kara partnervállalataival saját szervezésű szoftvertesztelői rendezvénysorozatot indított.

A szoftvertesztelők függetlensége volt a témája a Debreceni Tesztelői Kerekasztal első önálló programjának, amelyen több mint hetven egyetemista és gyakorló informatikai szakember vett részt, hogy megvitassák a szoftverfejlesztő-szoftvertesztelő szakma kihívásait.

– Vonzáskörzetünkben nem volt szoftvertesztelői képzés, holott az informatikai piacon nagy szükség van ilyen szakemberekre. Céges partnereinkkel indítottunk el egy szabadon választható tárgyként felvehető kurzust az Informatikai Karon, ebből a kezdeményezésből nőtte ki magát a 2014-ben alapított Debreceni Tesztelői Kerekasztal. Örömmel mondhatom, hogy a kurzust elvégző hallgatók gond nélkül meg tudják szerezni a nemzetközi szoftvertesztelői bizonyítványukat – tájékoztatott Mihálydeák Tamás, a kar dékánja.

A kurzust eddig százegy hallgató végezte el az Informatikai Karon, nekik nem okozott gondot az álláskeresés az egyetem befejezése után.

– A debreceni tesztelői szakmai presztízsének és a tesztelők mint szakemberek elismertségének növeléséért dolgozunk, az eredményeink azt mutatják, hogy a hallgatók azonnali piacképes ismereteket kapnak nálunk és egyből el tudnak helyezkedni junior szoftvertesztelői pozícióban – mondta Juhász István, a Debreceni Tesztelői Kerekasztal tagja, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának nyugdíjas oktatója.

A Debreceni Tesztelői Kerekasztal csatlakozott az országos szervezethez, a Hungarian Testing Boardhoz, a Teszt és Tea című rendezvényüknek háromszor is helyet biztosított az egyetem, szeptember 26-án azonban megtartották az első, Test and Rest nevű saját programjukat a Nagyerdei Víztoronyban, aminek folytatásai a jövőben is összekapcsolják az egyetemi hallgatókat a cégek munkavállalóival.

unideb.hu