Nagy sikere volt a Külügyi Börzének az Egyetemen

Egyetem

A Debreceni Egyetem kedden 18-ik alkalommal rendezte meg a hagyománnyá vált Külügyi Börzét. A rendezvényen 22 szervezet képviseltette magát, kiktől az érdeklődők bővebb információt szerezhettek a külföldi tanulmányutakról, vagy akár munkalehetőségekről is.

A hallgatók közvetlenül tájékozódhattak a külföldi részképzésektől, tanulmányutaktól kezdve az önkéntes programokig. A nemzetközi programok egyre teret nyernek, hiszen külföldön tanult, dolgozott hallgatók jobban használják a tanult idegen nyelveket, mely későbbi elhelyezkedésnél nagy segítség számukra – hangsúlyozta Bartha Elek a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese. Soha ennyi lehetőség nem állt rendelkezésre, amivel a hallgatók külföldön kipróbálhatják magukat és fejlődhetnek – mondta a megnyitón Virga József, a ESN Hungary oktatási ügyekért felelős biztosa.

Jánosy Orsolya, a Debreceni Egyetem Nemzetközi irodájának vezetője külön kiemelt két nagy érdeklődésnek örvendő nemzetközi programot, ahol a legtöbb szakterületen, 2-12 hónapra gyakornokként is dolgozhat külföldön a hallgató. A nemzetközi programok élménybeszámolóiról, illetve követelményeiről az egyetem nemzetközi irodájának honlapján is tájékozódhatnak, illetve a hónap végén megrendezett Mobility Café-n is meghallgathatják a kiutazott hallgatók élménybeszámolóit.