Az ipar napjai Debrecenben

Egyetem
Akár repülőtér-üzemeltetői továbbképzést is indíthat a jövőben a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, hangzott el az intézmény gazdaságfejlesztést középpontba állító konferenciáján.

A Műszaki Kar és Debrecen város önkormányzatának rendezésében kétnapos szakmai találkozót szerveztek az oktatás, a városirányítás, az iparkamara és a vállalatok részvételével a Debreceni Egyetemen, amelynek kiemelt kérdése volt október13-án délelőtt, hogy az egyetem mivel tud hozzájárulni a város gazdaságfejlesztő, beruházás-ösztönző tevékenységéhez, hogyan hat az oktatás a város és a régió versenyképességére.

Szilvássy Zoltán rektor a konferencián emlékeztetett arra, hogy a Debreceni Egyetem, négy-öt évvel megelőzve a modell országos elterjedését, szoros ipari együttműködési rendszert fejlesztett ki, felismerve, hogy a gazdaságfejlesztés előmozdítója a tudás alapú szemlélet.

– A kis- és középvállalkozások esetében a versenyképesség egyértelműen az egyetemen múlik, hiszen onnan érkeznek a szakemberek a cégekhez. Tudományos fokozattal rendelkező, saját kutatói és fejlesztői csapattal ez a szektor nem rendelkezik, így rá van utalva az egyetem tudásbázisára.

unideb.hu