Legyünk észnél!

Egyetem
Ezzel a címmel folytatódik a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata. A téma ezúttal az agy időskori kapacitása.

Semmit sem lehet elég korán elkezdeni – de sosincs késő valami újat kipróbálni. Ahogy a mondás tartja: öreg ember nem vén ember. És hogy ez mennyire igaz, kiderül az egyetem tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának következő találkozóján.

Egy felmérés szerint ugyanis az idősek csaknem egyharmada szívesen tanulna nyugdíjasként.

– Valójában az ismeretszerzés nem lehetőség, hanem inkább szükségszerűség, ha meg akarjuk őrizni a vitalitásunkat. Erre számtalan mód kínálkozik a keresztrejtvénytől kezdve, a kommunikációs alkalmazásokon át a nyelvtanulásig. Az előadás során azt járjuk körbe, miért fontos az agy és a test serkentése időskorban is, mit tehetünk és hogyan. Kitérünk arra is, milyen nyelvtanulási módszer ajánlott leginkább ennek a korosztálynak – mondta az unideb.hu portálnak az előadó Polonyi Tünde, az Általános Pszichológiai Tanszék egyetemi docense.

A Science Café kéthetente, a Debreceni Egyetem falain kívül, szokatlan környezetben – szerda délutánonként a Libri Könyvesboltban – népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Az előadás időpontja: 2016. október 19. szerda 17 óra
Helyszíne: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

 

A Science Café korábbi előadásai ide kattintva érhetők el.