Megtartották a cikluszáró szenátusi ülést

Egyetem
A 2016-os év és egyben a 2013-ban indult ciklus utolsó ülését tartotta december 15-én a Debreceni Egyetem Szenátusa. Szó volt többek között a 2017-es költségvetésről, és az eltelt 3 év legfontosabb eseményeit is visszaidézte a testület.

Az új Szenátus választási eredményének ismertetésével kezdte a rektori beszámolót Szilvássy Zoltán a december 15-ei ülésen. A rektor felidézte, hogy a voksolásra jogosult 5469 egyetemi polgár közül 2738 élt jogával, a több mint 50 százalékos részvételi aránnyal a választás minden körzetben érvényes volt. A január elsejétől felálló testületnek a most szenátusi mandátumot elnyert oktatók, kutatók és egyéb dolgozók (36 fő) mellett automatikusan tagja lesz a rektor és a kancellár, valamint a választott dékánok (13 fő), illetve a Hallgatói Önkormányzat képviselői. Az új Szenátus összlétszáma 70 fő lesz, tagjainak mandátuma 2017. január 1-jétől 2020. december 31-éig, 4 évre szól.

Szilvássy Zoltán rektor kifejtette, hogy a felsőoktatás modernizálása a kormány részéről ágazati program, ennek megfelelően tudományterületekre bontva vizsgálják, illetve tesznek javaslatokat.