Kitüntette oktatóit a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara

Kitüntette oktatóit a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara

Egyetem

A diagnosztikai és a klinikai orvostudomány területén elért kimagasló eredményeiért Elischer Gyula, Fornet Béla, illetve Kettesy Aladár Emlékérmet és Jutalomdíjat adományozott három oktatójának a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara. Molnár Péter professzor, Édes István professzor és Turchányi Béla egyetemi docens kitüntetését a kar szerdai ünnepségén vette át.
Az Általános Orvostudományi Kar Elischer Gyula professzor emlékére 2001-ben alapított díjat a diagnosztikai orvostudomány területén elért magas szintű eredmények elismerésére. Az Elischer Gyula Emlékérem és Jutalomdíjat idén Molnár Péternek, a Pathologiai Intézet professor emeritusának ítélték oda.

Fornet Béla professzor emlékének ápolására alapított emlékéremmel és jutalomdíjjal a nem műtéti klinikai orvostudomány területén elért magas szintű eredményeket ismeri el a kar. A kitüntetett kiválasztásánál figyelembe veszik többek között a jelölt áldozatos gyógyító tevékenységét és az új eljárások bevezetését is. Az idei kitüntetett Édes István, a Kardiológiai Intézet egyetemi tanára.

A műtétes klinikai orvostudomány területén elért magas szintű eredmények elismerésére a Kettesy Aladár professzor emlékének ápolására alapított emlékérem és jutalomdíj adható. A díjazottat a manuális sebészeti tevékenység alapján választják ki, figyelembe véve többek között a jelölt oktatói-kutatói tevékenységét. A Kettesy Aladár Emlékérem és Jutalomdíj idei díjazottja Turchányi Béla, az Ortopédiai és Traumatológiai Tanszék egyetemi docense.

A Kettesy Aladár Emlékérmet és Jutalomdíj idei kitüntetettje, Turchányi Béla Miért is a legszebb szakma a traumatológia? címmel tartotta meg előadását. A díjazottak Mátyus Lászlótól, az Általános Orvostudományi Kar dékánjától és Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vették át elismerésüket a szerdai ünnepségen.

Fotó: unideb.hu