Szeged, Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről, fotókiállítás, kiállítás, Agóra

Megnyílt a Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről című kiállítás a szegedi Agórában

Egyetem

2024. január 17-től, azaz mától új helyszínen, a Szent-Györgyi Albert Agórában láthatóak újra a szegedi egyetem fotóriportereinek fényképei. A kiállított képek által „titkos” egyetemi helyiségek tárulnak fel az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság kollégáinak objektívjén keresztül. Ahova az átlagemberek csak a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést, ott hétköznapi vendégek az egyetem újságírói és fotósai.

Agyműtéttől a gólyaesküig, a labormunkától a sportig terjed a fotók témája. A kiállítás látogatói “találkozhatnak” a Nobel-díjas Karikó Katalinnal, oktatókkal, hallgatókkal, az egyetemi közösség tagjaival. A tárlat különlegessége, hogy a képaláírásokhoz tartozó QR-kódokon keresztül elolvashatják az adott fotóhoz kapcsolódó újságcikket.

Szeged, Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről, fotókiállítás, kiállítás, Agóra
Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről címmel kiállítás nyílt a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A kiállítás megnyitó Karikó Katalin születésnapjára esett, persze nem véletelnül. Az SZTE fotótárlata ugyanis része a “Nobel-hetek a Szegedi Tudományegyetemen” ismeretterjesztő kampánynak.

A tárlatot Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese nyitotta meg.

Szeged, Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről, fotókiállítás, kiállítás, Agóra
Prof. Dr. Széll Márta

A „Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről” című tárlat 2024. január 31-ig látogatható, kísérő programként megtekinthető az Agórában az SZTE gondozásában rendezett informatikatörténeti kiállítás, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástár pedig érdekes kísérleteket mutat be a helyszínen.

A kiállítók: Bobkó Anna, Kovács-Jerney Ádám, Sahin-Tóth István, Zentai Péter.

(SZTE)

Fotó: Frank Yvette