Hollandia csak két ország csatlakozását támogatja a schengeni övezethez

A holland kormány miniszterei pénteki tanácskozásukon úgy döntöttek, hogy támogatni fogják Románia és Horvátország csatlakozását az Európán belül szabad mozgást biztosító schengeni övezethez, de Bulgáriáét elutasítják – idézte Eric van der Burg igazságügyi és belbiztonsági államtitkár nyilatkozatát az NlTimes című hírportál.

Edward Snowden

Edward Snowden megkapta az orosz állampolgárságot

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

Távolodtak az orosz és az amerikai álláspontok egymástól a béke ügyében

Megnehezíti a tárgyalási alap keresését az a körülmény, hogy Joe Biden amerikai elnök az orosz hadsereg kivonását nevezte meg a Moszkvával Ukrajnáról folytatandó tárgyalások feltételeként – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

Az Európai Számvevőszék további éberséget sürget az uniós bankszanálási rendszer pénzügyi kockázataival kapcsolatban

2021-ben csökkentek a bankunión belüli, fizetésképtelenné vált bankok rendezett felszámolásának kezelésére szolgáló uniós rendszert érintő kockázatok. Ez azonban nem ok arra, hogy az Unió ébersége alábbhagyjon – figyelmeztet az Európai Számvevőszék a mai napon közzétett jelentésében.