Fagyos idő, zúzmara

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet a Székelyföldön, mínusz 10 fokot mértek Csíkszeredában

Európa

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet a Székelyföldön, a legalacsonyabb értéket, mínusz 10 Celsius-fokot Csíkszeredában mérték csütörtök reggel – közölte a román országos meteorológiai szolgálat (ANM).

Idén ősszel ez a legalacsonyabb hőmérséklet a térségben és Romániában egyaránt – mondta Adrian Pasol, a nagyszebeni regionális meteorológiai állomás ügyeletes meteorológusa az Agerpres hírügynökségnek. Csütörtök reggel 6.50-kor mérték Hargita megye székhelyén.

Hargita megye többi településén is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, Gyergyóalfaluban mínusz 6, Maroshévízen mínusz 5,4, Székelyudvarhelyen mínusz 0,3 fokot mutattak a hőmérők.

A Bucsin-tetőn ellenben fagypont fölötti hőmérséklet, 1,2 Celsius-fok volt, a hideg levegő a völgyben rekedt, így a hegyekben melegebb volt, mint az alacsonyabb térségekben – írta az Agerpres.

Csíkszeredában a mínusz 10 fok nem számít rendkívüli hőmérsékletnek ebben az időszakban, 1994-ben ezen a napon mínusz 12 fokot mértek. A meteorológusok a következő időszakra felmelegedést jósolnak.

(MTI)