NIF: folytatódik az M35-ös autópálya építése

Gazdaság

Folytatódik az M35-ös autópálya építése, a Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakasz két ütemben valósul meg – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-vel.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, európai uniós forrásból valósul meg. A fejlesztés révén a tranzitforgalom jelentős részét az újonnan megépülő szakaszok vezetik majd le – tették hozzá.

A kivitelezés első ütemét a 4-es és a 481-es számú főút közötti részen 17,23 milliárd forintért a Colas Hungária-Colas Út konzorcium, az M35-ös és a 47-es számú főút közötti szakaszon pedig közel 5 milliárd forintért az STR Építő Kft. végzi.

Az 5,43 kilométeres autópálya szakaszon az M35-ös autópálya és a 4-es számú főút, valamint az M35-ös autópálya és a 481-es számú főút kereszteződésénél külön szintű közúti csomópontot építenek, a 481-es és a 47-es számú főút kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki.

Kiemelték: a beruházás második ütemében építik ki – 20,2 kilométer hosszú szakaszon – az M35-ös autópálya 481-es számú főút és Berettyóújfalu közötti részét, a kivitelezést közel 47 milliárd forintért a HÓDÚT Kft. és Duna Aszfalt Kft. közösen végzi.

A munkálatok a tervek szerint az első és a második szakaszban is júliustól 2018 elejéig, illetve végéig tartanak – ismertették.