Íme Magyarország legnagyobb adótartozói

Gazdaság

A NAV közzétette azon magánszemélyek és cégek nevét, címét, akiknél, illetve amelyeknél jelentős összegű adóhiányt állapított meg 2016 második negyedévében.A legnagyobb magánszemély adótartozó a friss lista alapján a Perkátán lakó Horváth Géza Jenő, akin 767 millió forint adótartozást és 1,6 milliárd forint bírságot és kamatot hajtana be az adóhatóság. Horváth egyébként 23 vállalkozásban fordult már meg tulajdonosként, illetve cégvezetőként, de ezek közül már csak négy működik, a többi megszűnt.

Kétszer is szerepel a szégyenlistán a székhelyszolgáltatós címen (Budapest, VIII. kerület, Bezerédi utca 19.) regisztrált Stinmerk Kft.neve, e cégnél összesen 1,07 milliárd forint adóhiányt állapított meg a NAV, valamint még 1,4 milliárd forint büntetést és kamatot hajtana be. A kft.-t 2013 augusztusában hozta létre a Romániában lakó Varga Sándor, médiareklám fő tevékenységgel, 500 ezer forint törzstőkével. Jelenlegi ügyvezető-tulajdonosa a jeruzsálemi Chaia Hoch. A Stinmerk adószámát idén februárban törölte az adóhivatal, végrehajtást májusban indított ellene. Mérleget, beszámolót nem adott le a vállalkozás.

Szintén kétszer került a NAV-listára a szintén székhelyszolgáltatós címen (Budapest, V. kerület, Honvéd utca 8.) működő BB Print Company Kft., amely összesen 1,5 milliárd forint adóval és 3,1 milliárd forint bírsággal és kamattal tartozik.