Rekord évet zárt a Wizz Air

Gazdaság

A Wizz Air 23 millió utast szállított 2016-ban, ami éves szinten 19 százalékos növekedést jelent – jelentette be a diszkont légitársaság. Az év végén a cég negyven ország 134 desztinációját kötötte össze 519 útvonalon. A Wizz Air több mint 400 új közvetlen munkahelyet teremtett, így már több mint háromezren dolgoznak a légitársaságnál.

A Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten illetve Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és nemrég jelentette be, hogy a budapesti flotta újabb géppel bővül 2017 áprilisától – összesen több mint ezer főt foglalkoztatva hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben. Tavaly a Wizz Air 3,7 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 23 százalékos éves növekedésnek felel meg. A WIzz Air hazai hálózata 65 útvonalat kínál Európa-szerte és a kontinensen túl, 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

A Wizz Air 2016-ban kilenc Airbus A321 típusú repülőgéppel bővítette flottáját, ami így jelenleg 74 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből áll. A társaság Közép- és Kelet-Európa 13 országában működő 25 bázisról teljesít szolgálatot. A korábbi bejelentések szerint 2017-ben két újabb bázis kezdi meg működését: márciusban a moldovai Chisinauban (Kisinyov), júliusban a bulgáriai Várnában nyílik WIzz Air bázis.