A határidő előtt elkezdte átállítani a POS-terminálok limitjét a Takarékbank

Gazdaság
Koronavírus

Folyamatosan állítják át a Takarékbank által működtetett, kártyás fizetésnél használt POS-terminálok limitjét, hogy még az április 15-i határidő előtt PIN-kód megadása nélkül lehessen érintéssel vásárolni 15 ezer forintos egyszeri tételig – közölte a pénzintézet.

Emlékeztetnek: a kormány a koronavírus terjedésének lassítása érdekében döntött arról, hogy április 15-től 5 ezer forintról 15 ezer forintra emeli a POS-terminálon keresztüli, PIN-kód nélküli érintéses vásárlás limitjét.
Ezzel adataik szerint negyedével csökkenhet a PIN-kódos vásárlások aránya. Arra kérik az ügyfeleket, fokozottan figyeljenek bank- és hitelkártyájuk biztonságára.

A pénzintézet az általa szolgáltatott mintegy 3500 terminál szoftverét távoli eléréssel frissíti az éjszakai órákban, hogy nappal zavartalanul működjön a kártyaelfogadás. A terminált használó kereskedők, cégek azzal tudják segíteni a frissítést, hogy a következő napokban éjjel sem kapcsolják ki a készülékeket, és így lehetővé teszik az új beállítás letöltését. A Takarékbank levélben kérte erre valamennyi POS-terminált használó ügyfelét. A sikertelen letöltések esetén felveszik a kapcsolatot a kereskedővel – írták.

A limit megemelésétől függetlenül, biztonsági okokból továbbra is meg kell adni a PIN-kódot, ha az egymás utáni érintéses vásárlások összértéke meghaladja a Takarékbank által működtetett POS-terminálok esetében a 45 ezer forintot.