Az OTP egyik régióvezetője 260 milliót sikkasztott

Gazdaság

260 millió forintot sikkasztott el az OTP volt dél-dunántúli régióvezetője, F. Balázs, aki még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte. A 19 vádlott között menő borászok és luxuséttermek vezetői is vannak, akiknél a férfi a bank pénzén mulatozott. – olvasható a borsonline.hu oldalán.

– A legnagyobb hazai banknál én vagyok a legfiatalabb régióvezető, ez nagy megtiszteltetés. Sok feladat hárult rám, szeretem a csapatmunkát, erre építek ezután is. Nullától huszonnégy óráig mindenhol a céget képviselem. Sikerre akarom vezetni a csapatot! – nyilatkozta kinevezésekor a bankár az egyik helyi újságban. Az interjúban arról is beszélt, hogy szabadidejében golfozik, vadászik, vitorlázik és síel.

Heti egy munkanap

A pécsi bankár sosem volt a unka hőse, az elmondások alapján munkahelyén alig látták, egy héten egyszer járt be dolgozni, idejét inkább balatoni nyaralójában töltötte, ahova sofőrjével hozatta Pécsről a helyi újságot, aki a családi nagybevásárlást is a bank pénzéből intézte a vezetőnek.

Minden költségét a pénzintézet állta

A pécsi bankár megadta a módját a szórakozásnak, 40. születésnapján a bank pénzén szervezett magának 70 fős megabulit több millió forintért, amit az egyik legmenőbb villányi borászatban tartott. a tanuk beszámolója szerint nem spóroltak semmivel.

A vádlott arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az otp-től. Fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. Sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket.

-nyilatkozta a történtek után Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője, aki az elképesztő vádirat részleteitől nyilatkozott a Borsnak.

Vádalkuval öt évet kaphat a bankár

A pécsi ügyészség 19 emberrel szemben emelt vádat, akik kö­zött bankárok, étteremtulajdonosok és építési cégek vezetői is vannak.

Az ügyészség vádalkuval készül a tárgyalásra, a bankárnak beismerés esetén öt- éves letöltendő börtönt ajánlanak fel. A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá.