A várható időjárás szombat estig

Helyi hírek

A Skandináv-félsziget és Kelet-Európa nagy részén hideg idővel búcsúzott az óév. Hozzávetőleg a 15. hosszúsági körtől keletre napközben is fagyos a levegő, Oroszország európai területén, Fehéroroszországban, valamint Ukrajna keleti felén napközben sem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet. Hidegre fordult az idő a Balkán-félszigeten, még a délebbi területeken is csak 1-2 fokos csúcsértéket mérnek. A kontinens nyugati partvidéke mentén azonban továbbra is enyhe levegő áramlik. Franciaországban 10, a Pireneusi-félszigeten 15, délen 20 fok fölé is felmelegszik a levegő. A közép-európai térségben az északkeleti hideg, száraz és a nyugati enyhe, nedves levegő együttes hatása érvényesül. Szombat estig a Kárpát-medencében hideg marad az idő, de a nyugat, délnyugatról érkező nedvesebb levegő hatására elsősorban a nyugati és középső területeken hószállingózásra, többnyire gyenge havazásra is számíthatunk.

Várható időjárás szombat estig

Az északkeleti megyék kivételével erősen felhős vagy borult idő várható, éjszaka és szombat délelőtt délnyugaton csökken csupán átmenetileg a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, majd szombaton estefelé délnyugaton több helyen eshet a hó. Szombaton többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén néhol meg is erősödik a keleti, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de északkeleten a gyengén felhős területeken -10 és -15 fok közé hűl a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton +1 és -4 fok között várható.

Kép: Idokep.hu