Már lubickolhatunk a Kerekestelepi strandon

Gazdaság Helyi hírek

Határidő előtt elkészült a kerekestelepi strandon az úgynevezett mindenki medencéje, ami 60-70 centiméterrel mélyebb lett és úszni is lehet benne. Új burkolatot kapott, szigetelést, egy ülőszigetet és egy bébi pancsolómedencét is kialakítottak benne. A nagyobb medence miatt a gépészeti berendezést is felújították.
– Elektrolízises eljárással tudjuk a vizet tisztítani, só-tisztítórendszer segítségével. Ez azt jelenti, hogy sem klórt, sem más fertőtlenítőszert nem kell használnunk a medence víztisztításához –  mondta a dehir.hu-nak ifj. Vári Attila projektmenedzser.

2016. június 17-én tartották a fürdő hivatalos műszaki átadás-átvételét. A kivitelező a tervezett időpont előtt elkészült a felújítással. A munkákra azért volt szükség, mert 2017-ben elkezdődik a nagyerdei strand átalakítása és nem maradhat a város fürdő nélkül. Az önkormányzat 50 milliót adott a strand felújításának első ütemére.

– Ez 60 millió forintos beruházás, melyből 50 millió forintért új hidegvizes medence készült, 10 millió forintból pedig a fürdő jelenlegi üzemeltetője egy gyerekmedencét és egy kis gyerekpancsolót épített – közölte Czellér László önkormányzati képviselő.