Itt az ideje befizetni a helyi adókat

Helyi hírek

A Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya megkezdte az egyenlegértesítők postázását, melyek a második félévi helyi adófizetési kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak segítséget. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózók postai készpénzátutalási megbízást (csekket) is kapnak, amelyen az összeg rovat kitöltetlen.

Az adóhatóság kéri: a kitöltés előtt mindenki győződjön meg arról, hogy a befizetendő összeg a megfelelő adónemre szóló csekken kerüljön befizetésre! A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezetteknek a fizetési kötelezettséget átutalással kell teljesíteniük, ezért ők nem kapnak csekket.

Az értesítő a 2017. augusztus 11-i állapotnak megfelelően készült el, ezért akinek ezen időpont után keletkezett kötelezettsége vagy ezután teljesített befizetést, azt már a levél nem tartalmazza. Értesítőt törvényi előírás alapján annak postáz a hivatal, akinek az összevont számlaegyenlege 1.000 Ft-nál nagyobb.

Az értesítővel kapcsolatban érdeklődni ügyfélfogadási időben személyesen az Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) földszinti ügyfélszolgálatának 11. ablakánál lehet, illetve a www.debrecen.hu/ugyintezes/papiralapu/adougyek internetes oldalon feltüntetett ügyintézőknél. Telefonon történő egyeztetés során az adóhatóság személyes adatról nem adhat felvilágosítást.

A második félévi fizetési kötelezettségeket 2017. szeptember 15-ig lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni.