Hamisan vádolt meg egy rendőrt, elítélte a debreceni ügyészség

Helyi hírek Ország

Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki hamisan vádolt közokirat-hamisítással egy rendőrt.

Az alapügyben 2016 évben a Debreceni Rendőrkapitányság folytatott nyomozást sikkasztás miatt. A vádlottat előbb tanúként hallgatták ki, néhány hónappal később pedig egy másik tanúval szembesítették. Az ügyben a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

Ezután a nő feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészségen, amelyben, mivel a szembesítési jegyzőkönyv nem az általa tett nyilatkozatot tartalmazza és azon nem a saját aláírása szerepel.

A hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatti eljárás során a vádlott azt állította, hogy a tanúkihallgatási és a szembesítési  jegyzőkönyvet más írta alá helyette.

Az újabb ügyben eljáró nyomozó hatóság igazságügyi írásszakértői véleményt és további bizonyítékokat szerzett be, melynek eredményeként a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az asszony ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az iratok alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.