A kórházban rendelte el a bíróság a letartóztatását annak a férfinak, aki késsel támadt a rendőrökre

Helyi hírek

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2019. augusztus 23-án egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy késsel a kezében támadólag lépett fel a vele szemben intézkedő rendőrökkel.

A megalapozott gyanú szerint 2019. augusztus 21-én délben a gyanúsított bement egy Debrecen, Déli soron található autófényező üzembe, ahonnan eltulajdonított egy tapétavágó kést. A 18 éves férfi gyanús viselkedésére felfigyelt egy állampolgár, aki bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök intézkedés alá akarták vonni a férfit, amelynek nem tett eleget, a helyszínről elfutott. A rendőrök követték és utolérték a 18 éves férfit, akit többször felszólítottak, hogy tegye le a nála lévő kést. A gyanúsított támadólag lépett fel és a késsel szúrásra készült. A rendőrök ezért gázsprayt használtak, majd egyikük figyelmeztető lövést adott le. A gyanúsított a kezében lévő késsel ekkor a vele szemben intézkedő rendőrökre támadt, ezért célzott lövést adtak le rá.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított büntetett előéletű férfi – aki a bűncselekményt pártfogó felügyelet hatálya alatt követte el – szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan tartani lehet attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a férfi letartóztatását rendelte el.

A letartóztatás elrendelése tárgyában tartott bírósági ülésre a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház baleseti sebészetén került sor.

A végzést a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így az véglegessé vált.