Tarlósék reagáltak Scarlett Johansson közleményére

Helyi hírek Ország

Nem értékelték politikai támogatásként és nem használták fel Scarlett Johansson amerikai színésznő elismerő szavait, amelyeket Tarlós István főpolgármester való találkozásakor mondott – közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a sajtóban megjelent cikkekre és a színésznő ezzel kapcsolatos közleményére reagálva.

Kedden közleményben reagált Scarlett Johansson korábbi elhatárolódására Budapest főpolgármester-helyettese. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes azt írta: “egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük” szavait.

Az ügy előzménye, hogy miután a színésznő hivatalában látogatta meg Budapest főpolgármesterét, a Bors azt írta, hogy Johansson

“elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul”, valamint „az különösen tetszett a színésznőnek, hogy sok fiatalt, kisgyermekes szülőt látott a városban, ami nagyon fontos a jövő szempontjából. Nem minden városban van ez így, ahol élete során forgatott”.

Erre a színésznő tegnapi közleményében kijelentette: “nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra.”

Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.

– írta közleményében a sztár.

Erre született meg válaszként Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mai közleménye. Ebben azt írta:

Nem tudjuk, hogy Scarlett Johansson milyen formában feltett kérdésre válaszolt? Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, fél órás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő – ahogy közleményében maga írja, ennek kapcsán megosztotta vele őszinte elismerését

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hozzáteszi:

egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük, vagy használtuk fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak. Szeretnénk biztosítani őt, hogy a demokráciát nem féltjük Magyarországon, továbbá mi is arra biztatunk mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13 -án

A képek publikálásának időpontjáról egyébként a színésznőt képviselő filmgyártó cég döntött – jegyezte meg a főpolgármester-helyettes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.