Megújította a médiatanács a baranyai Rádió 1 jogosultságát

Helyi hírek

Öt évvel megújította a médiatanács a pécsi-villányi RÁDIÓ 1 szolgáltatójának rádiós jogosultságát – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága.

A közleményben azt írták, a szolgáltató kérelmére a testület 2025. március 28-ig újította meg a Pécs 90,6 MHz és az azzal vételkörzet-bővítéssel működő Villány 100,9 MHz helyi, kereskedelmi jellegű, 90,6 RÁDIÓ 1 néven működő rádiós jogosultságot.

A médiatanács továbbá eljárást indít a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. ellen, mert állampolgári bejelentések szerint a hírolvasó kommentálta, véleményezte azt az esetet, amikor az egyik ellenzéki képviselő a miniszterelnök parlamenti beszédét táblák felmutatásával megzavarta – tudatták.

Tájékoztattak arról is, hogy a testület tízezer forintos bírságot szabott ki a váci Dunakanyar Rádió szolgáltatójára, mert egy vizsgált szeptemberi adáshéten eltért a saját megnevezésétől, kevesebb szöveget, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és közszolgálati műsort, valamint több zenét és ismétlést tett közzé az általa vállaltaknál.

A médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – olvasható a közleményben.