Szemétszállítás Budapesten FKF

11 millióért íratott 30 oldalas tanulmányt az FKF

Helyi hírek

Még azelőtt, hogy Karácsony Gergely kirúgta a cégvezetőt.

11 millió forint plusz áfa értékű megbízást adott az FKF egy cégnek arra, hogy írjon egy tanulmányt indonéziai exportstratégia kidolgozásáról

– írta ki vasárnap Facebook-oldalára Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. 27 százalékos áfakulccsal ez 13,9 millió forint, vagyis oldalanként 465 ezer forint – írja az Index.

A poszt szerint a szerződés már abban az időszakban született, amikor Karácsony Gergely kifejezetten kérte a fővárosi cégek vezetőit, hogy ne kössenek új szerződéseket.

A szerződés az FKF hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kidolgozásáról szól, a megbízott cégnek 11 millió forint + ÁFÁ-ért 30 nap alatt kell írnia egy 30 oldalas tanulmányt, melynek szakmai teljesítését a PR és kommunikációs osztály vezetője igazolja le.

A műszaki leírás alapján a tárgy: A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. hulladékgazdálkodási tevékenységéhez kapcsolódó indonéziai exportstratégia kialakítása.

Tüttő izgatottan várja a tanulmányt, Facebook-oldalán azt írta,

biztosan jól fog hasznosulni

“Gondolom valami know-how export lehet, például “hogyan vegyük meg egy évben kétszer ugyanazokat az úttisztító gépeket, második alkalommal drágábban” tudás nagyon értékes lehet máshol is” – tette hozzá a bejegyzésben.

Bár nem akarja előre temetni a történetet, “vasárnapi kis színes-szürreálisnak” tartja azt.

Karácsony Gergely a héten kezdeményezte az FKF vezérigazgatójának menesztését,

mivel a cég a választások után, az új városvezetés tudta nélkül kötött meg egy két évre szóló szerződést.