Kilépett a Jobbikból a párt budapesti elnöke

Helyi hírek Ország

Kilépett a Jobbikból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából Bencsik János – a politikus ezt szerda délután jelentette be közösségi oldalán.

 

Kevéssel a bejelentés után a Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy tudomásul veszi a távozást.

Bencsik János videoüzenetében lépése okaként azt említette, hogy

a párt január végén megválasztott elnöke és annak helyettese “politikai bosszúhadjáratot hirdetett mindazon jobbikos vezetők és munkatársak ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették”, ő pedig ezt a lépést “morálisan elfogadhatatlannak, a Jobbik jövőjére nézve végzetesnek” tartja.

Úgy fogalmazott: az erkölcstelen és önpusztító politikához a továbbiakban nem hajlandó asszisztálni, megemlítve, hogy Jakab Péter pártelnök-frakcióvezető közlése szerint

“a továbbiakban nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést”.

Elfogadhatatlannak tartja azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát felvállalni szégyenlő párttá teszi – közölte Bencsik János, aki

morális és taktikai szempontból is teljes tévútnak nevezte a párt “politikai kasztrálását”.

Videoüzenetében azt ígérte: a legaktívabb független parlamenti képviselők között lesz, olyan XXI. századi jobboldali konzervatív politikát képvisel, amely Magyarország jövőjét Európa részeként képzeli el.

Az álellenzéki Mi Hazánkkal ellentétben továbbra is a Fidesz, nem pedig volt pártja ellen fogok küzdeni

– tudatta a Jobbikból távozó politikus.

Bencsik János épp egy évvel ezelőtt, a Jobbik országos listáján szerzett parlamenti mandátumot.

A párt kommünikéje szerint a Jobbik elnöksége tudomásul vette Bencsik János döntését. Ahogyan Jakab Péter kongresszusi beszédében elmondta, lesznek olyanok, akik más utat fognak választani. A Jobbik a zászlót viszi tovább, hogy 2022-ben Magyarországot felszabadítsák az Orbán-rezsim alól. Bencsik Jánosnak sok sikert kívánnak, mandátumának sorsát a lelkiismeretére bízzák – áll a közleményben.