1400 méternyi vízvezetéket újítanak fel Pécsen

Helyi hírek

Az enyhe időjárásnak köszönhetően folytatódhat a pécsi vízhálózat fejlesztése, a Tettye Forrásház Zrt. három utcában áll neki a munkálatoknak – tette közzé Péterffy Attila, Pécs polgárpestere.

Már az új szennyvízvezetékeken távozik a szennyvíz a Kőrösi Csoma Sándor utcából; a januárban zárult csatornarekonstrukció után február 8-án az ivóvízhálózat felújításával folytatódik az utca megújítása. Az utcában az 1950-es években fektetett vízvezetékeket váltják ki, több mint 650 méteren – tudtuk meg a felújítást végző Tettye Forrásház Zrt. közleményéből.

A korszerűsítés az utolsó ütemig forgalomkorlátozással nem jár, a kivitelezéssel aktuálisan érintett szakaszok mentén azonban időszakosan nem lehet parkolni.

Féltávon jár a Türr István utcai felújítás

A Türr István utcában folytatódik a már korábban megkezdett munka, a régi acél és öntöttvas vízvezetékek tavaly megkezdett cseréjére. A munkálatok a Türr István utca nyugati oldalán 20-30 méteres szakaszokban haladnak az Esztergár Lajos utca irányába a zöldterület és az úttest érintésével. A forgalom biztosítása érdekében az utca keleti oldalán a munkálattal aktuálisan érintett szakasz mentén nem lehet parkolni; február utolsó hetében az utca zsákutca lesz. A felújítás várhatóan március elejéig tart.

Diósi út: hálózatépítés a Bokor utca – Puskin tér között

Ismét elindulnak a munkagépek a Diósi úton: június végéig (a korábbi 750 méter után) újabb 700 méteren kerül vadonatúj KPE vízvezeték az útburkolat alá a Bokor utca – Puskin tér között. Emellett 3 tűzcsap létesül és 9 nagyobb csomópontot építenek át a szakemberek, ezzel még biztonságosabb lesz a szolgáltatás, és egy-egy esetleges meghibásodás alkalmával kisebb területet érintő vízhiány mellett javíthatóak a csőtörések.

Forgalmirend-változás:amíg szakembereink a Diósi út északi sávjában dolgoznak, a déli sávban a munkálatokkal haladó 50-100 méteres útszűkület mellett biztosított lesz a kétirányú autós közlekedés.

A kivitelezéssel érintett útszakaszokat folyamatában ideiglenesen helyreállítják, tavasszal kap új aszfaltburkolatot.

A munkálatok alatt  ideiglenes vízellátó rendszerrel biztosítjuk az ivóvíz-szolgáltatást, a környéken lakók tervezetten csak technológiai okokból elkerülhetetlen, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak; ilyenkor az érintett ügyfeleket szórólapon is tájékoztatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük