Fejlesztés a szigetvári Iron-Tech Zrt.-nél

Helyi hírek

Csaknem 240 millió forintos európai uniós támogatással és ugyanekkora mértékű saját forrásból fejlesztéseket hajtott végre a precíziós fémmegmunkálással és autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó szigetvári Iron-Tech Zrt. – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 239,3 millió forintos támogatásával megvalósuló, a saját erővel együtt pedig 478 millió forintos beruházás keretében a teljes üzemi területen kiépítették a működtetést biztosító hálózatot, több mint harminc gépen pedig szoftveres fejlesztéseket végeztek.

A vállalat abban bízik, hogy a fejlesztéssel új piacok nyílnak meg számára, hiszen a beruházásban érintett gépek már a legmodernebb technológiát képviselik.

Az Iron-Tech Zrt. a Luma Automation (LA) csoport tulajdonába került áprilisban. Akkor az MTI-vel azt közölték, hogy a lengyel szakmai befektető a közép-kelet-európai régió jelentős iparvállalataként beruházásokat, technológiai fejlesztést és létszámbővítést is tervez az akvizíciót követően a 270 embernek munkát biztosító, több mint húsz esztendeje alapított Iron-Tech Zrt.-nél.

Az Iron-Tech Zrt. az MTI érdeklődésére a cég tavalyi eredményéről egyelőre nem tudott pontos adatokat közölni, ugyanakkor jelezte: a társaság árbevétele 2020-ban meghaladta a 13,5 millió eurót. A nyilvános cégadatok szerint az Iron-Tech egy évvel korábban 5,8 milliárd forintos árbevétel mellett 1,148 milliárd forintos eredményt ért el.

A következő másfél évben a vállalat tervei között szerepel a termékportfólió szélesítése, az értékesítés és az export növelése, a dolgozói létszám 10 százalékos bővítése és új berendezések beszerzése – írták.