Ötvenezer forintra pályázhatnak a fiatalok Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Június 4 a beadási határideje annak a pályázatnak, melyet 16-27 évesek adhatnak be Hajdúböszörményben. Az egyszeri támogatás nyertesei 50.000 forint  nyerhetnek el a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat „Maradj Hajdú-Biharban” névre keresztelt pályázatán – írja Hajdúböszörmény önkormányzata közösségi oldalán.

A pénz elnyerésének természetesen vannak feltételei, melyről az alábbi kiírásban olvashatnak.

16-27 éves hajdúböszörményi fiatalok is jelentkezhetnek egyszeri támogatásra. Erről tájékoztatott Kiss Attila polgármester. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat „Maradj Hajdú-Biharban” címmel írt ki felhívást a közép-és felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok számára. Erre azok is jelentkezek, akik más helyi ösztöndíj programba pályáznak, vagy abban kedvező elbírálásban részesültek.

A kiírásban foglalt feltételeket Bertalan Imre polgármesteri referens ismertette. Kiemelte, a pályázati anyag a város honlapján is olvasható.

Egyébként 16-27 év közötti középfokú, illetve felsőfokú oktatásban részt vevők pályázhatnak, amelyhez szükséges, hogy rendelkezzenek iskolalátogatási igazolással, állandó böszörményi lakóhellyel, az előző lezárt félév eredményét is csatolni kell, illetve a pályaképük, jövőbeli elképzelésük kifejtését is be kell adniuk a dokumentumok mellé.

A pályázaton egyszeri 50.000 Ft –os támogatás nyerhető el diákonként/hallgatónként.

A pályázat „A humán szolgáltatások fejlesztése Hajdúböszörmény, Görbeháza, Újszentmargita, Újtikos és Folyás települések esetében” című EFOP-1.5.3-16-2017-00014 számú beruázásban található.