Ilyen ritkán van – ingyen ülhetünk be a Meseautóra

Helyi hírek Kultúra

Ingyenesen nézhetik meg a A Körúti Színház vendégjátékában a Meseutó című darabot a színházkedvelők  – derült ki a megyei önkormányzat közleményéből.

A zenés vígjátékot július 10-én 19.00 órától Hajdúbagoson (Regisztráció kötelező: Hajdúbagos: 0652-567212/6) majd július 11-én 20.00 órától Hajdúszoboszlón is megnézhetik az érdeklődők, ingyenesen. Erre a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat “A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű pályázatára kapott eu-s forrásnak köszönhetően van lehetőség.

Főbb szerepekben: Beleznay Endre, Szabó Kristóf, Gyebnar Csekka, Tatar Bianka, Karap Diána, Pecsenyiczki Balázs, Kozel Dániel, Kaluczky Zsombor, Karaivanov Lilla, Tóth Dániel.

Aki esetleg nem emlékezne a történere annak röviden felelevenítjük: az üzleti életben sikeres, de magánéletében boldogtalan bankvezér beleszeret az egyik alkalmazottjába. Titokban egy autót ajándékoz neki, és még sofőrnek is elszegődik mellé, csak, hogy kiderítse, a lány önmagáért szereti-e.

Természetesen jelen van a főnökébe szerelmes titkárnő és a mindent megbonyolító Halmos úr, akitől meghallgathatjuk a film legismertebb mondatait: Belenyomja a párnába, nem kefélni; egy a párna, egy a részvény, egy lehellet egy a részvény; vagy: Ez nem a mi Szűcsünk, ez egészen más Szűcs. Mit sütsz, kis szűcs, sós húst sütsz, kis szűcs?

A Filmbélinél sokkal komolyabb szerepet kap Vera barátnője, Sárika és Szűcs barátja, Péterffy. Hogy a darab pergőbb és izgalmasabb legyen, feltűnik néhány új szereplő is: a vezérigazgatót ideiglenesen helyettesítő Pista sofőr, a két zseniális magándetektív és a két szenzációs recepciós. Ők gondoskodnak arról, hogy aztán Lillafüreden a fináléban minden a helyére kerüljön.