Megalakult a Nemzeti Klímavédelmi Szövetség – Pajna Zoltán is díjat vett át

Helyi hírek

Október 27-én alakult meg a Nemzeti Klímavédelmi Szövetség. Ezzel egy olyan, a Virtuális Erőmű Program és a megyék közötti együttműködési megállapodás született, melynek célja a jövő generációk védelme. A 10 éves Virtuális Erőmű Program XII. Parlamenti Díjátadó Gáláján Pajna Zoltán, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke átvehette az Energiahatékonysági Mentorszervezet díját – olvasható a megyei önkormányzat közleményében.

A Nemzeti Klímavédelmi Szövetség megvalósulása ugyanis a Virtuális Erőmű Program (VEP) és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége közel kétéves, aktív, közös előkészítő munkájának eredményeképpen jött létre. Az összefogás fő célterülete a klímavédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, ezen belül is hangsúlyosan az energetikai kérdések kezelése. 

A jövő generációk léte és életminősége ugyanis nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e átalakítani a világról, a környezetünkről és életünkről alkotott gondolkodásunkat, annak érdekében, hogy ne zsákmányoljuk ki a természeti erőforrásokat és fenntartható módon éljünk. 

Az eseményen önkormányzati díjakat is átadtak. Hajdú-Bihar megyét érintően Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke Kabának nyújtott át elismerést, mellyel – egyebek mellett – az általános iskolán végrehajtott épülethatékonysági és épületenergetikai fejlesztést méltányolták.