Közlekedésfejlesztési terveiről tartott előadást Debrecen alpolgármestere

Helyi hírek

A Közlekedéstudományi Egyesület és a DKV által szervezett kétnapos konferencián mutatta be Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a megfelelő tömegközlekedés biztosításával kapcsolatos terveit – tette közzé az alpolgármester közösségi oldalán.

Az önkormányzat hírportálja (a Dehír) arról is írt, hogy konkrétabban mik a politikus elképzelései, de továbbra sem tudunk meg valami sokat.

A Debrecen 2030 program közlekedésfejlesztési terveivel kapcsolatban hangsúlyozta: Debrecen egy olyan folyamatosan növekvő város, amelynek ambiciózus tervei vannak mind a tömegközlekedés, mind a vasúti és a légi közlekedés terén. – Ezt az állami cégekkel együttműködésben lehet megvalósítani, de fontos, hogy foglalkozzunk ezekkel a kérdésekkel, hiszen a kimutatásaink szerint a naponta megtett utazások száma évről évre növekszik Debrecenen belül, viszont az útjaink pedig nem tudnak szélesedni, úgyhogy fontos az, hogy a tömegközlekedést folyamatosan fejlesszük – mutatott rá Barcsa Lajos.

Építeni fognak

– Az infrastrukturális fejlesztések, amik a jövőben várhatók akár Debrecenben és Debrecen térségében, vagy akár Kelet-Magyarországon: útépítéseket, közútépítéseket, vasútépítéseket, járműfejlesztési kérdéseket, közösségi közlekedés fejlesztését, az utasinformáció rendszereknek a jövőbeni fejlesztését foglalják magukba – fogalmazott Nagy Attila, a Közlekedéstudományi Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke.

Fotó: debrecen.hu

A debreceni alpolgármester belengette a távolsági buszpályaudvar felújítását