Nyíregyházi ballagás

Rendhagyó ballagást rendeztek a Nyíregyházi Egyetem végzősei

Helyi hírek

Péntek délután első alkalommal rendeztek városi ballagást a Nyíregyházi Egyetem végzőseinek.


A 680 végzős hallgató képviselői a Sóstói úton, a Kossuth utcában és a belvárosban vonultak fel a rendőri felvezetés mellett, mellyel hagyományt szeretnének teremteni. Ezzel a vonulással búcsúztak a Nyíregyházi Egyetemtől, a várostól, tanáraiktól és diáktársaiktól.

Vassné prof. dr. Figula Erika a Nyíregyházi Egyetem rektora a következő szavakkal búcsúztatta a végzős hallgatókat.

„Az hogy itt állnak, az azt jelenti, hogy mindenkinek sikerült a záróvizsgája, úgyhogy gratulálok mindenkinek (taps) a hivatalos búcsúzás ugye a július 2-ai oklevélátadó ünnepségen lesz, de már most is szeretném megköszönni Önöknek, hogy a Nyíregyházi Egyetemet választották és a Nyíregyházi Egyetemen szerezték meg első diplomájukat. Én kívánom, hogy mindig pozitívan emlékezzenek ránk és bízom benne, hogy nagyon sok élményt szereztek itt, nagyon sok olyan kapcsolatot, amit a jövőben is fel tudnak használni.”

Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár is üdvözölte a kezdeményezést.

„Köszönjük szépen a hallgatóknak, hogy kigondoltátok, elgondoltátok ezt a tradíciót, ezt a hagyományt, amit remélhetőleg nagyobb létszámmal tudunk a jövőben folytatni.„

Reméli, hogy jövőre már regisztrálni kell a résztvevőknek ahhoz, hogy részt vegyenek a rendezvényen. A búcsúzokhoz traktorral és lovas szekérrel is csatlakoztak. A pilótaképzésben részt vevő hallgatók két kört tettek a város felett.

A Városháza előtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere fogadta és köszöntötte a fiatalokat, és szólt azokról a beruházásokról, az ipari park fejlesztéséről és azokról a lehetőségekről, melyeket Nyíregyháza kínál a diplomás szakembereknek.

https://szabolcsinap.hu/helyi/2022/06/17/az-idei-ev-legnagyobb-magyarorszagi-beruhazasat-nyiregyhazan-valositjak-meg/