Stefanovits Reök

Tárlatvezetés az alkotóval: Stefanovits Péter tart bejárást a REÖK-ben

Helyi hírek Kultúra

Különleges tárlatvezetést tart Stefanovits Péter Felülnézet című kiállításán a Reök-palotában. A Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész Dr. Nátyi Róbert közreműködésével, személyesen mutatja be életműtárlatát az érdeklődőknek november 4-én, pénteken.

Különleges élménnyel színesíti meg a REÖK a hűvös őszi napok szürkeségét. A kultúrpalotában ugyanis – korábbi évek hagyományát felidézve – maga az alkotó, Stefanovits Péter vezeti majd körbe Felülnézet című, lenyűgöző életműtárlatán az érdeklődőket. A hetvenöt éves grafikusművész egy különleges bejárás alkalmával mesél a résztvevőknek kiállított alkotásairól, azok hátteréről, és a két éves munka eredményeképpen október 15-én megnyílt összegző tárlata kulisszatitkairól. Partnere Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja és a REÖK vezető kurátora lesz, aki a kiállítás kurátora is egy személyben.

A Felülnézet című kiállítás több, mint százötven alkotása megtölti a REÖK mind a két emeletének kiállítóterét. Az egyedi és sokszorosított grafika hagyományosabb és legkorszerűbb eljárásai is megjelennek a falakon, ahogyan festmények és változatos vegyes technikával készült alkotások egyaránt. Mély értelmű és ironikus, elgondolkodtató és meghökkentő műtárgyak különleges gyűjteménye a Felülnézet, amely az Összművészeti Központ a hazai neoavantgárd nagy alakjait bemutató, összegző tárlatainak sorába illeszkedik.

Az izgalmas és tanulságos program résztvevői november 4-én 16.00 órától bejárhatják a Reök-palota minden kiállítóterét a képzőművész és a vezető kurátor kalauzolásával. Az eseményen való részvételhez csupán előzetes regisztráció és kiállítási belépőjegy váltása szükséges. Regisztrálni a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen lehetséges, a belépők megvásárlására pedig a regisztráció visszaigazolását követően, a tárlatvezetés kezdete előtt lesz lehetőség a REÖK Jegyirodájában.

A palota szerdától vasárnapig, 10-től 18 óráig várja látogatóit. Bővebb információ a jegyvásárlással és Stefanovits Péter alkalmi tárlatvezetésével kapcsolatban a REÖK weboldalán olvasható.

Fotó: Frank Yvette