Indul az akkugyár-ellenes aláírásgyűjtés Hajdúnánáson, így reagált a fideszes polgármester

Helyi hírek

Szerdától írhatják alá a hajdúnánásiak azt az akkumulátorgyár-ellenes petíciót, amit a Bódi Judit és a köré csoportosuló Összefogás Hajdúnánásért indított. Szeretnék elérni, hogy a város lakossága helyi népszavazáson döntsön erről.

Bódi szerint ugyanis az akkugyár vagy akkutemető ügyében mindmáig több a kérdés, mint a válasz. Teóriája szerint a MotoGP ürügyén elvett hatalmas területen épülhet valamilyen egészségkárosító beruházás. Korábban említette, az is gyanús, hogy Nagyné Legény Ildikó alpolgármester Kínában járt és állítólag tárgyalt is vállalatokkal.

Bódi Judit Facebook-videójában sorra veszi, mi mindenre lehet káros hatással egy ilyen üzem: víz, levegő, talaj, ingatlanárak. Nyugtalanítónak érzi, hogy az akkugyárra vonatkozó kérdései miatt háborús szintérré lett a város. Egy hónap alatt leváltották a pénzügyi bizottság elnöki posztjáról, vegzálják a családját – állítja. Bódi ellen lejáratókampányt indítottak, és Nagyné Legény Ildikó alpolgármester feljelentést is tett (nem tudni, ki ellen és milyen ügyben) – derül ki a videóból.

A petíciót aláírni szándékozó, de félénkebb nánásiakat Bódi Judit azzal biztatja, hogy az aláíróíveket ügyvédi letétbe helyezi, és azok nem kerülnek a városvezetés kezébe.

Szólláth Tibor: Hajdúnánáson nem lesz akkumulátorgyár

A város fideszes polgármestere szerint az MSZP-DK-Jobbik koalíció önös politikai érdekei állnak az aláírásgyűjtő akció mögött. Szólláth Tibor közleménye:

Kedves Barátaim!
Világossá vált, hogy honnan fúj a szél. A mostani félelemkeltés egy bukott ellenzéki koalíció önös céljainak megvalósítására irányul. Mi, a város felelős vezetői, számos alkalommal elmondtuk már, hogy soha nem akartunk akkumulátorgyárat Hajdúnánásra, nincs ilyen kezdeményezés sem a város, sem Magyarország Kormánya részéről, és hogy Hajdúnánáson nem lesz akkumulátorgyár.
Kedves Hajdúnánásiak!
Mi az Önök érdekeit képviseljük, Önökért dolgozunk nap mint nap, mert erre kaptunk megbízatást. Szolgáljuk a várost, hogy Hajdúnánás továbbra is élhető település maradjon, a mi közös otthonunk, ahol rend, béke és nyugalom van, ahol a vitáinkat egymás érdekében és nem egymás ellenében tudjuk rendezni. Ezért kérünk mindenkit, ne higgyenek a hazugságoknak! Ne engedjék magukat megtéveszteni, és ne engedjék, hogy politikai haszonszerzés céljából egymás ellen fordítsanak minket!
Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere