emeletes-Ikarus-

Ismét Pécsre látogat a különleges emeletes Ikarus pénteken

Helyi hírek

Ismét Pécsre látogat és utasokat is szállít az egyetlen emeletes Ikarus autóbusz, amely 1969 és 1976 között teljesített szolgálatot a baranyai vármegyeszékhelyen, és amelyet néhány esztendővel ezelőtt újítottak fel – közölte a Volánbusz Zrt. kedden az MTI-vel.


A vállalat közleménye szerint az egyik legértékesebb magyar oldtimer járművel, az egykori MÁVAUT Ikarus 556 retró buszával a pécsi Nagypénteki Oldtimer Kiállítás és Börze keretében találkozhatnak az érdeklődők.

Az Oldtimer Club Pécs hagyományos veteránjármű rendezvényének attrakciójaként a “Bikarusz” reggel hét és délután két óra között óránként indul az Expo Centertől, egy-egy 20-25 perces nosztalgiaútra, amelyre jegyeket a helyszínen lehet majd vásárolni.

Az 1969 és 1976 között Pécsett szolgálatot teljesítő emeletes autóbuszt a Volánbusz szakemberei a társaság értékmentési programjának részeként másfél év alatt, 15 ezer munkaóra ráfordításával újították fel, és a 2022. április 30-i retrónapon mutatták be Hatvanban. A kívül-belül újjászületett nosztalgiabusz első alkalommal még abban az évben visszatért a baranyai vármegyeszékhelyre – írták.

Facebook-esemény.

Fotó: Facebook/Oldtimer Club Pécs