Béres Ilona és Haumann Péter a Csokonai-történetekben

Kultúra

Haumann Péter és Béres Ilona a Csokonai-történetek hetedik estjének vendégei. Haumann Péter a Színművészeti Főiskola elvégzése után, 1963-ban szerződött Debrecenbe. Itt elsősorban karakterszínészként jeleskedett, és hamar feltűnt sajátos, kissé groteszk emberábrázoló képessége. Nagy kiugrása a Harmadik Isten alakítása volt a Jó embert keresünk-ben. Béres Ilona 1964-ben szerzett diplomát a Színházművészeti Főiskolán, majd közvetlenül utána két évre Debrecenbe szerződött. Több jelentős szerepet is eljátszott, legnagyobb sikerét talán a Jó embert keresünk kettős szerepében aratta. Az április 23-án 19 órakor kezdődő beszélgetésből az is kiderül, miért könnyebb lépcsőn megsértődni? Milyen volt egy fiatal debreceni színésznő magánya, s mi módon volt elképzelhető a szocialista sztriptíz?

Mindkét vendég a magyar színház- és filmművészet legnagyobbjai közé tartozik, és mindkettejük hivatásos pályája Debrecenből indult. Elsősorban tehát debreceni éveikről és emlékeikről lesz szó, de a kötetlen beszélgetés során óhatatlanul szó esik majd pályájuk többi állomásáról, felejthetetlen partnereikről, művészi tanulságokról. A beszélgetést fényképek és filmbejátszások színesítik.

Az ünnepi évad apropóján elindított programsorozatban olyan művészekkel beszélget Ráckevei Anna igazgató és Csikos Sándor színművész, akiknek élete vagy pályája szorosan kapcsolódik a debreceni színházhoz, és emlékeiket szívesen megosztják az érdeklődő közönséggel.

 

Csokonai-történetek 7.

  1. április 23., szombat 19.00

Csokonai Színház, nagyszínpad