Hetente érkezik busz Nagyváradról Debrecenbe a MODEM kiállítására

Kultúra

A Modem Impressziók Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című tárlatára heti rendszerességgel indulnak buszok Nagyváradról, mely a két város hosszútávú együttműködése szempontjából meghatározó szerepet játszik.

Nagyvárad és Debrecen együttműködésének fontos állomása a MODEM Imressziók c. kiállítása, hiszen a kultúra az, amely a beszélt nyelvtől függetlenül is összeköt bennünket. A két város közötti kulturális kapcsolat erősítéséről beszélt Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere, Birta Florin, Nagyvárad alpolgármestere és Koroknai Edit, a MODEM ügyvezetője Nagyváradon.

Komolay Szabolcs a tájékoztatón hangsúlyozta, az együttműködés nagyon fontos Debrecen Európa Kulturális Fővárosa címre beadott pályázatának szempontjából is.

A Nagyvárad és Debrecen közötti kulturális-művészeti kapcsolatokat erősítő kezdeményezés során minden vasárnap – igény esetén szombatonként is – közvetlen busszal utazhatnak az érdeklődők Nagyváradról Debrecenbe, a Modern és Kortárs Művészeti Központban látható Impressziók című kiállításra. A MODEM-ben szeptember 23-ig látható rendkívüli, a régióban páratlannak számító kiállításon a Nagyváradról érkezőket román és magyar nyelvű tárlatvezetéssel kalauzolják végig, majd egy ebédet és belvárosi sétát követően indul vissza a közvetlen buszjárat Nqagyváradra. Az utazás ára tartalmazza a kiállítás belépőjegyét, a tárlatvezetést, az ebédet, valamint magát az útiköltséget.

A járat a kölcsönösség jegyében hamarosan Debrecenből is szállít érdeklődőket Nagyváradra (a MODEM melletti parkolóból), úgynevezett szecessziós túrákra, amelyek keretében Nagyvárad szecessziós épületeit, építészeti értékeit mutatják majd be az érdeklődőknek.