„Üzenő motívumok” kiállítás-sorozat első bemutatója lesz a Tímárházban

Kultúra

A Tímárház-Kézművesek Háza „Üzenő motívumok” címmel indítja el legújabb kiállítás-sorozatát. Első alkalommal egy valódi ősi jelkép, az őshazából magunkkal hozott motívum, a nőiesség, a szépség, a szerelem, a szeretet, a tisztelet, a kegyelet és az elismerés jelképe, a tulipán kerül górcső alá. A faragásokon, kerámiákon, hímzéseken, szőtteseken, viseleteken megjelenő gazdag ábrázolási módjaival ismertet meg bennünket a Tímárházban március 29-én, 17.00 órakor megnyíló tárlat gyönyörű kiállítási anyaga, amely április 26-ig látogatható.

A szimbólumok mindig együttesen hordoznak igazán értelmet, együtt olyan mondatot alkotnak, amely mögött ősi világlátás és világmagyarázat tárul fel. Ezt a nyelvet ma már alig értjük. Nem ismerjük egy tárgy értékét és használati célját sem addig, amíg ezt a nyelvet nem értjük és a nyelv által közölt üzenetet legalább meg nem sejtjük.

Nem véletlenül „Üzenő motívumok” tehát az ez évtől induló kiállítás-sorozat címe. Szeretnénk megértetni a nyelvet, megismertetni a jelentést, átadni az utókor számára a tudást.