Online tartalmat kínálnak pécsi kulturális intézmények

Kultúra

Online tartalmat nyújt közönségének a veszélyhelyzet idején négy pécsi kulturális intézmény – közölték a program szervezői csütörtökön az MTI-vel.

 Mint írták, a Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok zenekar, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház együttműködésében a négy intézmény saját online tartalmaik mellett a résztvevő intézményekét is megosztják az érdeklődőkkel közösségi felületeiken.
Céljuk, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak és az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhessenek el online felületeken. Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek egyebek mellett a Facebookon.
A Pécsi Nemzeti Színház társulata a költészet napja alkalmából videósorozattal készül: a színművészek kedvenc verseiket mondják el, a felvételeket pedig április 11-ig folyamatosan közzéteszik a teátrum weboldalán, közösségi oldalán és YouTube-csatornáján.
A Bóbita Bábszínház szombatonként délután négy órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán, melyek egy héten át tekinthetőek meg; március 28-án a Bagolykisasszony meséje című darab látható majd.
A Pannon Filharmonikusok a zenekar Facebook oldalán és weboldalán enged bepillantást a zene világába. A zenekar egy különleges nyereményjátékra is hívja az érdeklődőket, továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örök érvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként – Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából – két fontos zenei felvétel megosztásával tisztelegnek munkássága előtt az együttes Facebook oldalán. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.
A Pécsi Harmadik Színház saját weboldalán, valamint közösségi oldalán és YouTube-csatornáján március 28-tól minden hétvégén bemutatja produkcióját; az első előadás az “E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) című színpadi játék lesz.

MTI