Élményszerű online koncerteket kínál a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

Kultúra

Egyedi online koncertélményeket kínál nagy felbontású, zoomolható, forgatható mozgóképek kíséretében a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed április 21-től – tájékoztatta az intézményt működtető társaság kedden az MTI-t.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleménye szerint a Zsolnay 360 – minikoncertek című sorozat keretében az előadás teljes “atmoszféráját” rögzítik 360 fokban. A technológia révén a közönség részese lehet a koncertnek az együttes tagjai között, ráközelíthet a neki tetsző részekre és kiválaszthatja, hogy melyik zenészt szeretné éppen látni – mindezt nagy, 4K felbontásban.     A társaság célja, hogy az élő kulturális élményeket nélkülöző időszakban olyan különlegességgel szolgáljon, amelyben a közönség úgy érezheti, hogy szinte a zenészek között van. Forgathatja a teret, így maga is részese lehet az eseménynek, ráadásul olyan módon, ami itthon még alig ismert.

A közleményben Laurer Tamás műszaki osztályvezetőt idézik, aki elmondta, hogy a valódi koncertélményhez hasonló online előadásokban alkalmazott kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint a Depeche Mode és az AC/DC.

Bleszity Péter, a társaság ügyvezetője a kommünikében jelezte, hogy hármas céljuk volt a programsorozattal: a zenekaroknak publicitást adni, kedveskedni a közönségnek és bemutatni a Zsolnay Negyed szépségeit.

A koncertfelvételek Pécsett, a Zsolnay Negyed szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek.

Az első minikoncerten a Kéméndi Trió (Györfi Anna-ének, Kéméndi Tamás-harmonika, Szűcs Péter-gitár) népszerű sanzonjai és népzenei feldolgozásai hallhatók április 21-től, majd a sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre, vagy a Pécsi Balett.

Az előadások – amelyek a feltöltéstől számított 30 napig tekinthetők meg – a Youtube-on láthatók ingyenesen a https://www.youtube.com/watch?v=w5hzlB8q3pY linken.

 

MTI

pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük