Az idén új formában rendezik meg az L1-est(ek) elnevezésű rendezvénysorozatot

Kultúra

Új formában rendezi meg L1-est(ek) elnevezésű rendezvénysorozatát az L1 Egyesület kedden és szerdán. Az eseméyen az egyesület művészeinek előadásai mellett az idén az NKA Imre Zoltán Program fiatal és pályakezdő alkotóinak produkciói is láthatók a Bakelit Multi Art Centerben.

Az L1 Egyesület 2018-ban indította el L1-est(ek) című sorozatát, amelynek alkalmával az egyesület művészei – aktuális rezidensek és tagok egyaránt – közös estek keretében mutatkoznak meg friss munkákkal, akár munkabemutatókkal – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az esemény lehetőséget ad a találkozásra a nézőkkel, de állandó helyszín nélküli szervezetként a konkrét művészi együttműködésre is. Az idén a hagyományos L1-est(ek) előadóinak körét az egyesület bővíti az NKA Imre Zoltán Program támogatásával, valamint annak célcsoportját jelentő fiatal és pályakezdő alkotók produkcióival.

Mint a közleményben kiemelik, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a művészeknek mentorálásban is segítsenek, valamint online és offline interjú-sorozattal a nézőknek és egymásnak is bemutatják az alkotókat. 2017-ben hirdették meg az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának első felhívását kifejezetten pályakezdő táncművészek, előadóművészek, alkotók számára. A program célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal művészeknek a bemutatkozáshoz és segítse a pályakezdésüket.

Az L1 Egyesület olyan előadásokat hívott meg a sorozatra, ahol a produkció létrehozója a független kortárs tánc stílusból érkezve alkot és társművészeket hív a produkció megvalósításához. Olyan produkciókat is bemutatnak, amelyek már a korábbi években debütáltak, de azóta újragondolták őket, vagy az idei évben készültek, de megtekintésükre kevés lehetőség nyílt. Az adott estek alkalmával a már L1-művészek munkáit kiegészítik a nem L1-művészek munkájával – áll a közleményben.

Az L1-est(ek) során a főszervező L1 Egyesület, valamint Ladjánszki Márta művészeti vezető és házigazda nyújt mentori segítséget az alkotóknak.

 

MTI