Debreslam

DebreSlam: két slam est két este a cívisvárosban

Kultúra

Két nem mindennapi esttel jelentkezik a DebreSlam csapata: április 13-án Kötelezőn eszközhasználatos slamversenyre, április 14-én pedig International Slamre várják az érdeklődőket a Csokonai Fórum Orfeumába, mindkét alkalommal 19 órától. Az eseményeket a II. MUST Fesztivál programjainak részeként szervezték meg. A szöveg szövetéhez kötődő bármilyen tárgy beépítése az előadásba eltér a műfaj alapvető elvárásaitól. A DebreSlamnek azonban többéves hagyománya ez a kreativitásra sarkalló megméretés.

A mikrofon mögött 12 szövegelő küzd majd a közönség elismerő csettintéseiért és a pénzjutalomért. A szövegek közbeni lélekre vagy nevetőizmokra ható csendekért a fellépők és a közönség együtt felel, a slamek közötti zenéért pedig Dj….

Vendég: Borsos Bence, a 10. Slam Poetry Országos Bajnokság egyik döntőse.

Az International Slam régi vágyunk. Debrecen iskolaváros, az egyetemen több mint hatezer idegen ajkú hallgató tanul, többek között őket kívánjuk megszólítani ezzel a versennyel

– üzenik a szervezők.

Az esten a jelentkezőkön túl a The Kidney Stones acoustic, a Spoken Word Production és a Steady Pluto acoustic szórakoztatja majd a jelenlévőket. A belépés mindkét eseményre ingyenes.