Hátrányos helyzetben élő kisgyerekek szerezhettek havas élményeket Kaposváron

Kultúra

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatához tartozó Biztos Kezdet Gyerekházba járó kisgyerekek gazdagodtak havas élményekkel szombaton Kaposváron a Porsche Hungaria Kft. jóvoltából.

A Volkswagen haszonjármű csapata a rendezvény keretében nagy mennyiségű hóval, sapkákkal, szánkókkal készülve igyekezett téli hangulatot teremteni a gyerekház udvarán, hogy havas élményben részesítse a segélyszervezet által támogatott rászoruló gyermekeket.

A környéken élő, több tucat hátrányos helyzetű gyermek a hóemberépítés és hógolyózás élménye mellett ajándékokkal is gazdagodott a társaság jóvoltóból.

Kovács András, a Porsche Hungaria Volkswagen Haszonjárművek üzletágának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: Magyarország legnagyobb autóimportőreként társaságuk kötelességének érzi, hogy szolgálja a társadalmat, ezért számos, egyebek mellett rászorulókat és hátrányos helyzetben élő embereket is segítő szervezettel állnak kapcsolatban.

Közölte: az Ökumenikus Segélyszervezet megbízhatóan végez a társadalom számára hasznos tevékenységet, ezért megérdemli, hogy cégük rendszeresen támogassa anyagilag, programok finanszírozásával és gépjárművekkel is.

A 2017 óta működő Biztos Kezdet Gyerekház a Kaposvár kaposszentjakabi részén élő, három év alatti gyermeket nevelő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nyújt segítséget a kicsik korai képességgondozásával és a korai fejlesztéshez kapcsolódó speciális szolgáltatásokkal – mondta az MTI érdeklődésére Bacza Barbara intézményvezető.

Az intézmény a családok, szülők támogatásával is foglalkozik: védőnő, családsegítő és gyermekorvos szakemberek bevonásával igyekeznek elősegíteni az optimális szülő-gyermek kapcsolat, illetve a társas kapcsolatok kialakítását.

Napi rendszerességgel mintegy húsz gyermekkel és a szüleikkel foglalkoznak, s céljuk, hogy a kicsik stabil fejlődését biztosítsák – emelte ki Bacza Barbara, hozzáfűzve, hogy az óvodákból érkező visszajelzések is rendkívül pozitívak.

(MTI)