Hadházy Ákos kilépett Márki-Zay Péter mozgalmából

Ország

Lemondott Hadházy Ákos a Márky-Zay Péter-féle mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki posztjáról, így már két ember távozott a héttagú elnökségből, írja a Népszava. A politikus elismerte, de nem akarta kommentálni a hírt, szerinte a mozgalomnak a jelenlegi helyzetében nincs jó esélye céljai elérésére.

A lap úgy tudja, más is fontolgatja lemondását a vezetőségből. Sok a személyi ellentét, egyesek szerint kialakult egy belső kör Márki-Zay, Lukácsi Katalin és Kész Zoltán részvételével, akik nem mindent osztanak meg a többiekkel, és inkább jobboldaliak. A mozgalom pedig elvileg politikasemleges, az ideológiai törésvonalak felett lebeg.

Állítólag vannak gondok a mozgalom gazdálkodási információihoz való hozzájutással, és Dömsödi Gábor sem tudja érdemben ellátni kommunikációs feladatait, írja a lap. Az MMM által életre hívott Kossuth Körök sem olyan számban alakultak meg, mint számítottak rá, és Nagykőrösön a helyi Kossuth Körrel szembemenve Márki-Zay egy jobbikos politikust, Zágráb Nándort jelentett be, mint az MMM támogatottja. A lap nem érte el a hódmezővásárhelyi polgármestert.