Kétnapos önkéntes programot tart a Magyar Református Szeretetszolgálat

Ország

Szeretethíd elnevezésű önkéntes programját pénteken és szombaton tartja a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az önkéntes munka mellett véradással is lehet segíteni – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a 13. alkalommal megszervezett programra a járványhelyzet ellenére 8601-en regisztráltak Kárpát-medence-szerte. A legtöbben a szabadban szeretnének önkéntes munkát, szemétszedést, parkrendezést, kerítésfestést, felújítási munkálatokat végezni, de vannak, akik süteményt sütnek, vagy énekszóval köszöntik az idősotthonok lakóit.

A fővárosban, a Szeretethíd nyitó rendezvényeként véradást szervezett a szeretetszolgálat és a Magyarországi Református Egyház. A Városligetben lévő Millennium Házában pénteken délután fél 5-ig várják a véradókat. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcím- és a TAJ-kártya is. A véradóknak a Millennium Háza ingyenes belépőt ajánlott fel a Városliget története című kiállításra.

Kitértek arra: a Szeretethíd két napján az országban 42 helyszínen szervez még véradást a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradásról a www.voroskereszt.hu és a www.ovsz.hu oldalon lehet tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük